Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КАКВО СЕДМИЯТ ″РАМЩАЙН″ ПРЕДЛАГА НА УКРАЙНА?

Киев, 18 ноември 2022.- Състоя се поредната, седма, този път он-лайн среща на контактната група на съюзниците на Украйна, известна като ″Рамщайн″ (от името на градче в Германия).

Ллой Остин

Заседанието се проведе на фона масираните ракетни удари по Украйна и украинската енергийна инфраструктура.

Участниците се договориха да предоставят на Киев допълнителни средства ПВО, артилерийски боеприпаси и зимна екипировка, заяви генерал Ллойд Остин – министър на отбраната на САЩ.

Кой какво ще даде на Украйна?

Швеция ще даде средства ПВО на стойност $287 млн. Испания също ще изпрати допълнителни системи ПВО – HAWK, за защита от ракетните удари. Канада обяви, че подкрепя с $500 млн., но не конкретизира. Заяви обаче, че тази помощ ще включва, освен друго, зимно облекло за войници и друга екипировка. Германия се задължава да изпрати в Украйна артилерийски снаряди и ракети за системата за залпов огън MARS II. От Гърция ще дойдат 155-мм снаряди. Полша заяви изпращане на боеприпаси за артилерия и танкове, а така също за ПВО системи с малък радиус на действие. Великобритания продължава да подготвя 10 хил. наши войници. Същата подготовка украинците ще преминат и в страните от ЕС.

Тези доставки ще доведат до големи промени на фронта, смята Ллойд Остин.(УВести)