Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСКИ РАКЕТИ СА УДАРИЛИ ПО ЧЛЕН НА НАТО – ПОЛША. ИМА ДВЕ ЖЕРТВИ

Киев, 15 ноември 2022.- В резултат на масираната руска ракетна атака по Украйна две ракети са удари член на НАТО – Полша, съобщава ″Цензор.Нет″, като се позовава на чуждестранни агенции.

Високопоставен представител в американското разузнаване потвърди удар по Полша и жертви там.

Същевременно говорителят на полското правителство Петър Мюлер не потвърди тази информация, но заяви, че Министерският съвет се събира на екстрено заседание.

Полското ″Радио Зет″ съобщава, че ракетите са ударили посело Пшеводув – близо до украинската граница, и са улучили зърносушилки. И при тази информация се говори за две жертви и за спешно заседание на Комитета за националната сигурност и отбраната, което е свиква премиерът Матеуш Моравецкий.

Днес Русия е изстреляла по украинската енергийната инфраструктура 90 крилати ракети, от които 73 са били свалени.(УВести)

Нашият коментар:

НАТО има два отговора: или да задейства чл.5 и да нападне Русия, или да чака Русия незабавно да се извини. При първия вариант Москва ще се постарае да се превърне в ″жертва″ на натовска агресия и да обяви ″велика отечествена война″, с което загубите на Кремъл в Украйна ще бъдат нивелирани.

Как този инцидент ще се отрази върху войната в Украйна, не се знае. Това е същата ситуация както със сваляне на малазийския ″Боинг″ през юли 2014 г. от руския БУК в небето над сепаратисткия Донбас.