Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОРЕДНА МАСИРАНА РАКЕТНА АТАКА НАД УКРАЙНА, БЕЗ ТОК ОСТАВАТ НАД 7 МЛН. УКРАИНЦИ

Киев, 15 ноември 2022.- Днес след обяд Русия нанесе най-масирания ракетен удар по украинската територия. Съобщава се, че са унищожени 15 трафопоста, в резултат на което без ток са останали над 7 млн. украинци. Сред пострадалите са Киев, Винницка, Волинска, Донецка, Днипропетровска, Житомирска, Киевска, Кировоградска, Лвивска, Полтавска, Ривненска, Сумска, Тернопилска, Харкивска, Хмелницка, Черкаска, Чернивецка и Чернигивска области, т.е., цялата Украйна е потънала в мрак.

В момента работят аварийни служби, но украинската електроенергетика, не се съвзела от октомврийските удари, има нужда от време. Един силов трансформатор, който е с размери на ж.п. вагон, се произвежда една година, а ″Запорожки трансформаторен завод″, преди години преминал в ръцете на олигарх, е във фалит.

Междувременно, от ВВС на Украйна уточниха, че днес от руската територия – Каспийско море и Ростовска област, със стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160 са изстреляни над 90 крилати ракети Х-101, Х-555 и ″Калибър″. Украинската ПВО успя да свали 73 от тях и всички от 10 дрона-камикадзе иранско производство.

Юрий Игнат – говорител на ВВС на Украйна, подчерта, че това не е лош резултат. На 10 октомври при първа масирана ракетна и дронова атака от 84 ракети са унищожени 45, а на 31 октомври от 55 са свалени също 45. Днес украинското небе са защищавали, освен немските противоракетни системи Iris-T, и норвежките комплекси Nasams, пристигнали съвсем скоро.

Снощи в речта си през участниците на срещата на върха на G-20 в Индонезия украинският президент Володимир Зеленский заяви, че Русия е унищожила 40% от родната електроенергетика, което допълнително ще свие икономиката ни, която и без това през тази година ще падне с над 30%.(УВести)

Нашият коментар:

Варваринът си е варварин. Стадото си е стадо. Московия-Русия, била над 300 г. под монголо-татарската Златната орда и се фукаща с такива изверги, като Иван Грозни, Петър I, Катерина II и Сталин, не е никакъв славянски свят, не е никакъв хуманист, ″братушка″, миротворец или освободител. Тя е поробител. Тя е агресор. Тя е първобитно общество през ХХI в., начело на което е застанал един комплексиран и остаряващ ″алфа-мъжкар″.

Та този ″алфонсо″, произлязъл от лениградската улична ″шпана″ и поради дребния си ръст мачкан от по-големите от него и получил унизителен прякор Окурок (фас, недопушена цигара), по волята на КГБ се издигнал до върха на атомната държава, се държи като долна отрепка, като извратен тип, като комплексар – жесток, долен, мстителен. Неспособен да бие украинската армия на бойно поле, той намира животинско удовлетворение в убиване на беззащитни хора и разрушаване на техните домове. Русия е страна терорист и един ден ще бъде съдена като такава.