Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РЕПУБЛИКАНЦИТЕ МОГАТ ДА НОМИНИРАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ РОН ДЕСАНТИС, КОЙТО ПО РЕЙТИНГ БИЕ ТРЪМП

Киев, 13 ноември 2022.- Губернаторът на Флорида Рон Десантис става по-популярен от бившия американски президент Роналд Тръмп. Поне това показват данните от националното допитване на агенцията ″Yougov″.

Доналд Тръмп

Според проучването, Десантис събира симпатии на 42% от анкетираните, а Тръмп – 35%, т.е., в момента разликата между тях е 7%. А преди два месеца картината е била противоположна: 45% за Тръмп и 35% за Десантис.

Допитването, според което Десантис води, е първо след февруари 2016 г., което сочи отслабване на позициите на Тръмп в републиканската партия.

Твърди се, че, тъй като на междинните избори на 08 ноември републиканците не са постигнали очакваните от тях резултати, в които Тръмп се е ангажирал с публична подкрепа на отделни кандидати, партията може да предпочете младия, 44-годишен, Десантис от Флорида. Той се дистанцира от популиста Тръмп и е добре приет от крилото на привържениците на Роналд Рейгън, т.е., класически републиканци. Същевременно, милиардерът запраши, че знае за Десантис много, но ″не повече от жена му″, и няма да се поколебае да обнародва ″интересни″ факти от живота на Рон, ако губернаторът тръгне да се кандидатира за държавен глава.

Според ″The Washington Post″, някои съюзници на Тръмп са го помолили да забави издигане на кандидатурата си за президент през 2024 г., като се позовават на резултати от междинните избори тази седмица.(УВести)

Нашата справка:

Рон Десантис е роден през 1978 г. в средно богато семейство. Завършва Йелския университет и Харвардската юридическа школа. Войник е в специалните части. През 2012 г. започва политическа кариера, като е избран в Камарата на представителите от щата Флорида, а през 2016 г. е преизбран. През 2019 г. става губернатор на Флорида, като през 2022 г. е преизбран на този пост. Осъжда руското нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г. и критикува президента-демократ Джо Байдън за много мека политика спрямо Русия. Настоява против руските петролни компании да бъдат въведени по-жестоки санкции.

Женен е, с три деца.