Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКИЯТ СПЕЦНАЗ ВЕЧЕ Е В ХЕРСОН, ВСЕКИ МОМЕНТ В ГРАДА ЩЕ НАВЛЕЗЕ И РЕДОВНАТА ВОЙСКА

Киев, 11 ноември 2022.- Украинските специални части вече са в Херсон, всеки момент в града ще влезе и редовната войска, заяви президентът Володимир Зеленский и честити на херсонците Освобождение. ″Ние винаги си връщаме своето!″ – каза той.

Володимир Зеленский

Същевременно има съобщения, че не всички руснаци са се оттеглили към левия бряг на река Днепър. Предполага се, че тези, които са останали в града, са се преоблекли в цивилно облекло. Не се изключват провокации и диверсии от страна на руските диверсионни групи.

Затова Главно управление ″Разузнаване″ към министерството на отбраната на Украйна се обърна към тях да се предадат. ″Вашето командване ви е оставило на произвола на съдбата. Няма как самостоятелно да преминете Днепър. Херсон преминава под украинския контрол, в града навлиза редовната украинска войска. При всеки опит на противодействие ще бъдете унищожени. Единственият ви шанс е да се предадете. В този случай върху вас ще се разпространява Женевската конвенция и ние ви гарантираме храна, медицинска помощ и размяна″.

Херсон днес, 11 ноември 2022

ГУР посочва и два телефона, на които изоставените или законспирираните руснаци могат да се обадят.

Днес е 261-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 79400 (+710 за един ден), ранени – над 238200, самолети – 278, хеликоптери – 261, танкове – 2814, БМП – 5696, артилерийски системи – 1817, средства за ПВО – 205, ракетни системи за залпов огън – 393, автомобили – 4259, дронове – 1505.(УВести)