Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

″УВести″ НОМИНИРАХА ″МАТИ УКРАЙНА″ И НЕЙНИЯ ЛИДЕР ОЛЕНА КОЦЕВА ЗА ″ЧОВЕК НА ГОДИНАТА″

София, 10 ноември 2022.- Малък, но сплотен екип на дайджеста ″Украински вести″ номинира Сдружението на украинските организации в България ″Мати Украйна″ и нейния председател Олена Коцева за ″Човек на годината″ в рамките на конкурса, обявен от Българския хелзинкски комитет.

Активисти на ″Мати Украйна″ и българските й приятели

От 2008 г. тази най-голяма организация за защита на човешките права в България всяка година връчва свои награди. Те се дават на смелите и сърцати хора и инициативи, които са направили годината по-добра и справедлива за обществото и хората в нужда.

Номинации кой да е Човекът на годината се събират до 15 ноември на сайта https://humanoftheyear.org/nominiraite/ , като трябва да се посочат конкретни примери за дейността през годината на номинирания.

Олена Коцева

Според организаторите, тази година е редно някои от организациите, помагащи на бежанците от Украйна, да влязат в листата на номинираните. И ″УВести″ го стори. Номинира. Защото ″Мати Украйна″ и Олена Коцева го заслужават. На сайта ни в рубриката ″Диаспора″ ще намерите много материали за конкретни дела на тази организация в помощ на Украйна и украинските бежанци.

От БХК призовават, ако имате добри впечатления от такива личности, организации или инициативи, с които сте се запознали в България, разкажете за тях.

Повече подробности за наградите можете да прочете тук на украински език: https://humanoftheyear.org/…/pravozahisna-premiya-lyudina…/.(УВести)