Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЪЗДУШНИ ТРЕВОГИ СТРУВАТ НА УКРАИНСКАТА ИКОНОМИКА 7,5 МЛРД. ГРИВНИ ВСЕКИ ДЕН

Киев, 31 октомври 2022.- Загубите на украинската икономика от въздушните тревоги, които се обявяват почти всеки ден, възлизат на 7,5 млрд. грн. (190 млн. евро) дневно, заяви Данило Гетманцев – председател на комитета по финанси и данъци във Върховната Рада.

Данило Гетманцев

Ракетният терор на Русия, освен че удря енергийната инфраструктура на страната ни, има за цел и да парализира нашата икономическа активност.

Затова, според пан Данило, работата на държавния и частния сектор трябва да се организира така (онлайн, през почивни дни, в неработни часове), че не само да се компенсират престоите, но и да се осигури производство, необходимо за победата ни.

Въздушните тревоги в Украйна продължават с часове. През това време в страната нищо не работи – магазини, предприятия, фирми, болници, поликлиники, аптеки, училища, вузове, транспорт, бензиностанции и др. Всички трябва да са в бомбоубежища.

Към този проблем се прибавя и режим на тока, който се въвежда в цялата страна, след като на 10 октомври Русия унищожи до 40% от енергийната ни инфраструктура – трафопостове, ВЕЦ, ТЕЦ, електропроводи. Днес, например, под руския удар са попаднали 18 енергийни обекта, включително: Днипровска ВЕЦ, Новоднистровска ВЕЦ и Кременчугска ВЕЦ.(УВести)