Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

НАШЕ ВЪНШНО ОТГОВОРИ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ЛАВРОВ РУСИЯ ДА ПРЕГОВАРЯ СЪС ЗАПАДА

Киев, 30 октомври 2022.- Единственото реалистично предложение да се преговаря е незабавно спиране на военни действие и напускане на територията на Украйна, включително с Донбас и Крим.

Това отговори външното министерство на Украйна на поредната идея на Сергей Лавров – руски дипломат №1, Западът и Русия да започнат да коментират Украйна.

Той, който иска преговори, не обстрелва жилищни блокове, не мобилизира допълнителни войски, не унищожава енергийната система на една суверенна страна, не блокира пристанища, от които украинското зърно се изнася за гладуващи държави в Близкия Изток и Северна Африка, заяви Олег Николенко – говорител на нашето външно.

Сергей Лавров

Казаното от Сергей Лавров е поредна димка, целта на която е Русия да спечели време за прегрупиране на фона на сериозни загуби на бойно поле както в Донбас, така  и на юг. ″Докато Москва извършва престъпления в Украйна, отговорът е един – на фронта″, подчерта Николенко.

От името на външното ни ведомство той благодари западните ни партньори, с които рамо до рамо противодействаме на руската агресия, и подчерта, че само общите решителни действия могат да спрат развилнелия се Кремъл.

Днес Сергей Лавров заяви, че руският президент е готов да преговаря със Запада за Украйна. Но има условие: ″Предложенията на Запада трябва да бъдат реалистични″.

Москва постоянно говори, че иска да преговаря, но същевременно издига неприемливи условия. Например, анексираните територии – Донбас, Крим, Херсонска и част от Запорожка области, да се смятат за субекти на Руската Федерация.(УВести)