Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЧЕТИРИ ГРЕШКИ НА ПУТИН

Киев, 29 октомври 2022.- На политик, особено диктатор или авторитарен лидер, спечелил битка, всички престъпления се прощават. Но грешките, довели до загуба, на такъв ръководител никога не се прощават, пише украинският политически експерт Юрий Федоров.

Според него, руският вожд Владимир Путин, чиято власт е безгранична, като е нахлул в Украйна, е допуснал четири груби грешки:

1. Той преувеличи мощта на армия си. Руската армия беше замислена като армията на блиц-криг, а не като структура, способна да води продължителна война. Опитите да се повиши военната мощ, например, чрез хаотична мобилизация, само удължават агонията й.

2. Той не отчете решимостта и способността на украинското общество, армията и властта да се съпротивляват на една агресия. Въпреки жертвите и загубите, Украйна не възнамерява да капитулира.

3. Той не прецени, че Западът ще се обедини около Украйна. Въпреки определена позиция на редица европейски политически лидери, западните страни са се консолидирали и предоставят на Украйна все повече и повече военна помощ, подкрепят я и политически.

4. Китай, де-факто, зае неутрална позиция, вместо да подкрепи своя стратегически партньор – Кремъл.

Владимир Путин не за първи път греши. Той се намеси в гражданската война в Сирия, като се е надявал да възстанови отношенията със Запада. Не се получи. Той направо завой към Пекин в опит да се създаде военно-политически съюз. Отново е грешка. Той заложи на Роналд Тръмп, но Тръмп не се е отказал от санкциите против Русия за окупиране на Крим през 2014 г.

Грешките на Путин са закономерни. Те са следствие на негови психически аберации – неспособност да се поемеш от натрупания опит, неадекватна преценка на последици от взетите решения, завишена самооценка и ужасен комплекс за непълноценност, параноя, проектиране върху партньори собствена мотивация, склонност към агресия като единствено средство за изход от реални или измислени задънени улици.

Затова 70-годишният юбилей, отбелязан в началото на октомври, може да стане последен рожден ден, който Владимир Путин празнува като президент на Русия, пише Юрий Федоров.(УВести)

Нашата справка:

Владимир Путин е роден на 07 октомври 1952 г. На власт е от 31 декември 1999 г. като премиер и президент на Руската Федерация, т.е., над 22 г. Йосиф Сталин е бил на власт 31 г. (1922-1953), умира на 74 г. Леонид Брежнев е бил на власт 18 г. (1964-1982). Умира на 76 г.