Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПУТИН НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ ЦЕЛИТЕ СИ В УКРАЙНА И ЛЪЖЕ, ЧЕ ИСКА ДА ПРЕГОВАРЯ С КИЕВ

Киев, 28 октомври 2022.- Изказването на руският президент на международния форум ″Валдай″ е потвърждение, че Владимир Путин ще продължи да преследва целите си в Украйна в тази пълномащабна война, твърдят от американския Институт по изучаване на войната.

Според Путин, ″Украйна вече не е суверенна″ и ″САЩ използват Украйна като таран против Русия, Съюзната държава Русия-Беларус, против ОНД″.

Преди него същото е прокарвал и председателят на руската Дума Вячеслав Володин – ″Украйна е окупирана от НАТО″ и ″Украйна е колония на САЩ″.

От тези изказвания категорично следва, че Кремъл няма никакви намерения да преговаря с Киев, още повече – като с равноправен ″визави″, да спре военни действия и бомбардировки на мирни обекти. Москва не иска и да признае, че е сбъркала, започвайки тази война, и час по-скоро да я приключи.

Всички действия на Путин говорят за едно – Кремъл все още се стреми да постигне военна победа в Украйна, до смени сегашната украинската власт с лоялна към Москва и да спре ориентацията на страната ни към Запада.

Руският вожд продължава да живее в света на царските и съветски идеологеми, втълпени му в главата в КГБ, за ″единен народ″ (украинци и руснаци), за ″Украйна, създадена от Русия″. Нещо повече, той отхвърля самата идея за съществуване на независима Украйна като наследница на средновековната Киевска Рус, на Украинска държава и украинска нация. Същевременно не споменава нито дума, че ″раждането си″ Московия трябва да води не от Киевска Рус, а от Иван Грозни, а това е средата на ХVI в., и по време на Петър I тя се пребоядисва в ″Русия″ или руска империя, а това е краят на ХVII в. Преди това московците 300 г. са под монголо-татарската Орда, като от основаването на Москва през 1114 г. се смесват с местните фино-угорски племена и народности, с татарите.(УВести)

Още по темата:

КИЕВСКА РУС И МОСКОВИЯ