Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РОМАН ШВАРЦМАН ОТ ОДЕСА, ПРЕЖИВЯЛ ХОЛОКОСТ, ПРИЗОВА НЕМЦИ ДА ПОМОГНАТ ДА ПОБЕДИМ РУСКИ ФАШИСТИ

Киев, 24 октомври 2022.- Евреинът Роман Шварцман – жител на Одеса, който като дете е преживял Холокост, се обърна към официален Берлин, немски политици и граждани да подкрепят Украйна и да й помогнат да победи руски фашисти. За това съобщава електронното издание ″Цензор.Нет″.

Пан Роман е участвал в международна конференция ″Правата на човека против геноцида″.

″Целта трябва да бъде ясна и недвузначна – безусловно поражение на Руската Федерация, – заяви Роман Шварцман. – Вашата загриженост не е достатъчна. Моля Германия да ни предостави танкове и бронирани коли. Също така моля ръководството на ФРГ и на други държави да подкрепят създаване на трибунал – специален трибунал за разследване и осъждане на военни престъпници, те да бъдат привлечени към отговорност″.

Роман Швайцман от Одеса

Той подчерта, че западната нерешимост вече е довела до гибелта на много хора, а това е можело да се предотврати с навременно предоставяне на оръжие Същевременно одесчанинът благодари Берлин за укрепване на украинската ПВО и артилерия.

″Никога не съм мислил, че зверствата на немските фашисти преди 80 години ще се повторят в моята многострадална Украйна, че отново ще има концлагери, разрушени градове и села, че отново ще загиват мирни хора, – каза Шварцман. – Руската окупационна армия повтаря, а по цинизма и жестокост дори надхвърля действията на немските нацисти″.

Той отбеляза, че когато преди 81 г. е бил дете, не самият Хитлер е искал лично да го убие. Днес не самият Путин изстреля ракети по Украйна, по Одеса. ″Руснаците като нация трябва да носят отговорност за своите злодеяния в Украйна, защото ракетните удари по машите градове и инфраструктура показват, че Русия е държава-терорист″, – заяви Роман Шварцман.

В навечерие на конференцията той е посетил немския парламент – бундестаг, и се е срещнал с немски депутати, дипломати, експерти, представители на федералния президент.

Преди няколко години Роман Шварцман е бил награден с немския Кръст, връчен му от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмаер.(УВести)