Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЪЗДУШНА ТРЕВОГА В ЦЯЛА УКРАЙНА: РУСИЯ АТАКУВА С КРИЛАТИ РАКЕТИ И ДРОНОВЕ

Киев, 22 октомври 2022.- Тази сутрин в цялата Украйна е обявена въздушна тревога. Врагът удари по Черкаска, Одеска, Киевска, Хмелницка, Ривненска, Волинска и Чернивецка области.

Ривне и Луцк останаха без ток. Няма ток и в Хмелницкий. Над Киевска област една ракета е свалена. В Одеска и Черкаска се чуват взривове. Над Чернивецка област близо до река Днестър МиГ-29 свали една крилата ракета.

Въздушната тревога започва в 08:00 и продължава вече над два часа.

Поради вражески удари по енергийната инфраструктура, започнали на 10 октомври, и изваждане от строя на над 30% от ТЕЦ, ВЕЦ и трафопостовете в цялата страна е въведен режим на тока, като без електричеството хората остават не повече от четири часа. Има проблеми и с водо- и топлоподаване.

Пропагандисти на руската ТВ молят Владимир Путин да унищожи още поне 40% от енергийните ни обекти. Казват, че ″жал ни е за украинците, но те сами са си виновни″. Твърди се, че чрез студ ще накарат официален Киев да преговаря с Москва, за която едни преговори могат да означават само едно – капитулация.

Същевременно с точен удар по базата на иранските инструктори за боравене с дронове в Крим са загинали най-малко 12 иранци.(УВести)