Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЧАКАТ НИ ДВА СЛОЖНИ МЕСЕЦА, ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ, ПРИЗОВА СЕКРЕТАРЯТ НА СНСО ОЛЕКСИЙ ДАНИЛОВ

Киев, 21 октомври 2022.- Най-близките два месеца ще бъдат много трудни за Украйна, затова трябва да се запасим с търпение, призова Олексий Данилов – секретар на Съвета за националната сигурност и отбраната на Украйна.

Същото пише и ″Ню-Йорк таймс″. Според изданието, което се позована на анонимни източници в американското военно ведомство, Украйна има шест седмици, за да освободи Херсон и да се придвижи напред в Донбас.

Данилов смята Владимир Путин за съвременен Хитлер, в главата на който се настани дявол. Секретарят на СНСО се позовава на данните както от украинското, така и от партньорското разузнаване и казва, че в Русия нече са започнали стихийни протести. ″Ние ги прогнозирахме за ноември, – твърди Данилов. – Всичко, което се прави там по върховете, свидетелства за една несигурност, а вярата им, че могат да победят, клони към нулата″. Според него, в Москва предприемат отчайващи крачки да спасят ситуацията на фронта. Той я сравнява с 1945 г. – Хитлер все още издава някакви укази, мобилизира деца, заповядва войските да се придвижват насам-натам и др. ″В Москва сега е март 1945 година″, казва Данилов.

″Това не е наша война″, скандират в Уфа местните националисти

Някои украински медии информират, че много неспокойно е в Башкортостан. Там се бойкотира мобилизация и се призовава за излизане от Руската Федерация.

Днес е 240-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 66750 (+100 за един ден), ранени – почти 200250, самолети – 269, хеликоптери – 243, танкове – 2573, БМП – 5258, артилерийски системи – 1648, средства за ПВО – 189, ракетни системи за залпов огън – 372, автомобили – 4006, дронове – 1325.(УВести)