Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ДНИ УКРАИНСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ ЛИМАН – ВАЖЕН ГРАД В ДОНЕЦКА ОБЛАСТ

Киев, 01 октомври 2022.- Много вероятно през следващите 72 часа украинските войски или напълно ще обкръжат, или направо ще превземат град Лиман в Донецка област, твърдят от американския Институт за изучаване на войната (ISW).

Анализаторите от Института казват, като се позовават на източниците си в сепаратистката ″република″ и руски военни кореспонденти, че руснаците все още контролират Лиман, но са отстъпили от съседните населени места Дробишево и Ямпол. Те все още контролират пътя Лиман – Торске, но украинците вече са прерязали пътя Дробишево – Торске в района в с.Ставок. Освен това, твърди се, че украинските разузнавателно-диверсионни групи ″тероризират″ врага на пътя Сватове – Торске към североизток от Лиман. Затова в района на Торске се забелязва, че руснаците под удара на украинската артилерия бягат.

Експертите на Института потвърждават, че вчера нашите сили са продължили на нанасят удари по руски военни обекти в съседната Луганска област. От геолокационните кадри се виждат последици от ударите с HIMARS по телевизионна кула и радиоретранслатор в Старобилск, по асфалтовия завод в Алчевск, където са се укривали руснаци.

Днес е 220-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 59610 (+530 за един ден), ранени – почти 180000, самолети – 264, хеликоптери – 226, танкове – 2354, БМП – 4949, артилерийски системи – 1397, средства за ПВО – 176, ракетни системи за залпов огън – 333, автомобили – 3786, дронове – 1009.(УВести)