Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АГРЕСОРЪТ УДАРИ ПО ЦИВИЛНА АВТОКОЛОНА КРАЙ ЗАПОРИЖЖЯ, ИМА МНОГО ЖЕРТВИ И РАНЕНИ

Киев, 30 септември 2022.- Тази сутрин край град Запорижжя руските войски с ракети са улучили цивилна автомобилна колона, съобщават от местната управа. По последни данни, има 25 загинали и 50 ранени.

Според Олександр Старуха – председател на Запорожката областна държавна администрация, хората са стояли на опашка на КПП на излизане от града. Целта на пътуването им е била да отидат в окупираната част на Запорожка област и да приберат роднините си.

Както е известно, вчера руският президент Владимир Путин, като се позова на ″честен референдум″ от 23 септември и устава на ООН за правото на нации за самоопределение, е подписал два указа, с които окупираните територии на Запорожка и Херсонска области се признават за част от Руската Федерация, а местното население – за руски граждани.(УВести)

Нашата справка:

Генералната прокуратура на Украйна обвинява Русия в 37306 военни престъпления и 16628 престъпления против националната сигурност на страната ни. Според официални данни, в Украйна вследствие на руското нахлуване са пострадали 1177 деца, като 397 деца са загинали, а 780 са ранени.