Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СЕНАТОР ЛИНДСИ ГРЕМ: ЯДРЕН УДАР ПО УКРАЙНА ЩЕ СЕ СМЯТА ЗА НАПАДЕНИЕ НА НАТО

Киев, 29 септември 2022.- В случай, че Кремъл ще си позволи да удари Украйна с ядрено оръжие, дори то да било тактическо, това ще се разглежда като широкомащабно нападения на НАТО, заяви американският сенатор-републиканец Линдси Грем.

Според него, радиацията ще се разпространи не само върху територията на Украйна, но и Европа. ″Ние следва да се противопоставим на този шантаж, – смята сенаторът. – Светът трябва да каже на Путин, че отговорът на неговата ядрена заплаха и вероятна реализация непременно ще има″.

Републиканецът се обърна към Конгреса на САЩ и НАТО още веднъж да акцентират върху това, че върху Путин ще се стовари адът, ако Москва ще се осмели да удари Украйна с ядрена бомба.

Нед Прайс

Същевременно говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че при използване на ядрено оръжие последиците за Русия ще бъдат ″катастрофални, тежки, силни и дълбоки″. Според Прайс, руснаците са получили както публични, така и конфиденциални предупреждения, че в случай на ядрен удар последиците за Русия ще бъдат ″реални и екстраординарни″.

При обявяване на мобилизация в Русия на 22 септември руският президент заплаши Украйна и света с използване на ядрено оръжие и заяви, че ″това не е блеф″.(УВести)