Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПСЕВДОРЕФЕРЕНДУМИ И ЯДРЕНИ ЗАПЛАХИ НА ПУТИН. РЕАКЦИЯ НА G7

Киев, 23 септември 2022.- Държавите от G7 няма да признаят фиктивни референдуми, които Кремъл провежда от днес на окупираните територии на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области, и заявиха нови целенасочени санкции.

Страните на G7 бяха представена от техните министри на външните работи с участие на върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел.

Анален Бербок

Анален Бербок – дипломат №1 на Германия, която сега председателства в G7, категорично сподели, че никакви референдуми, организирани в условията на руско военно присъствие, чрез заплаха от депортация и насилие, не могат да бъдат свободни или справедливи. Освен това, всякаква анексия на украинските територии е грубо нарушаване на суверенитета на Украйна и Устава на ООН. Министрите призоваха всички държави категорично да осъдят тези ″референдуми″ и да не ги признават.

Държавите от G7 ще продължат да прилагат санкции и икономически и политически натиск върху Руската Федерация. ″Кремъл трябва незабавно да спре агресията си, да изведе войските и военната си техника от Украйна и да уважава суверенитета и териториалната цялост на тази страна″, – заяви Анален Бербок.

В G7 влизат САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Канада и Япония. До 2014 г., т.е., преди анексията на Крим, в тази компания е влизала и Русия.(УВести)