Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПОЧТИ 60% ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧИ

София, 20 септември 2022.- Според ″Галъп интернешънъл болкан″, 56% от българите очакват войната в Украйна да се задълбочи.

Мнозинството от допитаните гледат на тази война като близка до България и затова представляваща реална опасност, но същевременно хората не осъзнават в достатъчна степен вероятността страната на практика да ревизира позициите си спрямо Запада. Само 35% от анкетираните казват, че това, завоят, е възможно да стане, 37% изобщо не вярват, че има такъв риск, а 28% не знаят, какво да отговорят.

Очевидно, въпросите на ежедневието остават приоритетни в България. Затова растящите цени, например, доминират в масовото съзнание на българския народ. Докато страховете от войната и проблемите, свързани с геополитическата ориентация на България, макар и да са високи, но не изпъкват.

Почти 90% от анкетираните се опасяват от прекомерно увеличение на цените, и тук обществото е на практика единодушно. Рискът от потенциален недостиг на природен газ изглежда реален за 80% от българите. Почти толкова от анкетираните се страхуват от трайна политическа нестабилност в страната.

Приблизително 70% смятат, че е възможно да се стигне до недостиг на електричество, макар България и да е износител на електроенергия.(УВести)