Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЕКСПЕРТ: РУСИЯ ИМА ПОТЕНЦИАЛ ДА ВОЮВА С УКРАЙНА ДО ЛЯТОТО НА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА

Киев, 20 септември 2022.- Потенциалът на Руската Федерация да воюва против Украйна не е безграничен, но до лятото на 2023 г. войната може да продължи, смята Вадим Скибицкий – представител на Главно управление ″Разузнаване″ към украинското министерство на отбраната.

Вадим Скибицкий

В интервю за ″Kyiv Post″ той заяви, че прогнозата му се базира върху статистически данни – какви руски групировки са на фронта, какви запаси и резерви има врагът, в частност, запаси от боеприпасите, от една страна, и от друга – какви западни оръжия ще има украинската армия. И тук много зависи от помощта на нашите съюзници – от техните доставки на военна техника и оръжие, боеприпаси, обучение на украинците.

Трябва да се отчита и такъв фактор, като санкции против Русия, техният ефект. Според експерта, към днешна дата санкциите много ефективно работят най-вече против руския военно-промишлен комплекс, по-специално, те влияят върху производство на ракетно оръжие, преди всичко на такива системи, като ″Калибър″ и ″Искандер″. Тук руснаците имат определени трудности.

″Потенциалът на Русия не е безграничен, – заяви Скибицкий. – А и ние ще се постараем да причиним на врага такива загуби, че той да разбере, че по-нататъшните военни действия ще доведат Москва до крах″.

Днес е 209-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 54810 (+160 за един ден), ранени – над 164400, самолети – 252, хеликоптери – 217, танкове – 2216, БМП – 4724, артилерийски системи – 1323, средства за ПВО – 168, ракетни системи за залпов огън – 318, автомобили – 3587, дронове – 925.(УВести)

На снимката горе: руски танк, станал трофей на украинските войници край Харкив.

Още по темата:

ФОТОРЕПОРТАЖ: УКРАИНСКИ ТРОФЕИ СЛЕД КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО КРАЙ ХАРКИВ