Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ОРБАН БРАНИ РУСИЯ И ХУЛИ ЕВРОПА, ЩЕ БЛОКИРА САНКЦИИ ПРОТИВ ПУТИНСКИЯ РЕЖИМ

Киев, 19 септември 2022.- Унгарският премиер Виктор Орбан, без масмедии, секретно, се среща с актива на управляващата партия ″Фидес″, съобщава Радио ″Свобода″, като се позовава на достоверен източник.

Твърди се, че на нея диктаторът е бранил Русия и хулил Европа. Според него, ЕС скоро ще се разпадне и обеща да блокира нови санкции против путинския режим.

Орбан коментира и руско-украинската война. Тя, заяви унгарският премиер, ще продължи до 2030 г. и Украйна ще изгуби 1/3 или дори половина от сегашната си територия. Той сподели, че тази война е била ″локална″, докато ″не се намеси Западът и не я превърна в глобална″, и сега Европа, като въвежда санкциите, ″сама си стреля в крака″. Затова следва да се положат всички усилия санкциите против Кремъл да не продължават.

Орбан със съжаление констатирал, че засега той е единственият измежду лидерите в ЕС, който се придържа към ″национално отговорна позиция″, но се надява след изборите в Италия да получи известна ″подкрепа″. По-рано за Европа се е грижила само Анжела Меркел, ала в момента няма сериозни ръководители, които да отстояват интересите на Стария континент.

Еврозоната и ЕС ще се разпаднат до 2030 г., а до 2040 г. имигрантите-мусулмани ще преобладават във френските градове и дори в други градове и столици на Европа, прогнозира 59-годишният унгарски премиер, който вече 10 г. е на власт.

Унгария, България Австрия са единствените европейски страни, което във военно отношение не помагат на Украйна в борбата й против руския агресор.(УВести)