Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРАЙ ХАРКИВ РУСКИТЕ ЗАГУБИ СА 50% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ И НАД 200 БРОЙКИ ВОЕННА ТЕХНИКА

Киев, 18 септември 2022.- Бягайки от украинското контранастъпление край Харкив, руснаците изгубиха 50% от личния си състав и над 200 бройки всякаква военна техника.

От Генералния щаб на украинската армия уточняват, че става дума за 11-я армейски корпус от Балтийския флот. Докато при 64-та отделна мотострелкова бригада (Източен военен окръг) загубите в личния състав стигат до 90% загинали, ранени, дезертирали. Най-вероятно тя ще бъда разформирована.

Същевременно, от американския Институт по изучаване на войната (ISW) твърдят, че украинските сили разширяват позициите си към изток от река Оскил и към север от река Сиверски Донец, което ще им позволи да обкръжат руските войски в района на Лиман. Ако градът падне, пред украинците се появява възможност за придвижване към Лисичанск и дори Северодонецк, уточняват от ISW.

Според анализаторите от института, около Лиман са съсредоточени резервисти и остатъци от разбитите в Харкивска област руски войски. Странно, че Москва дори не прави опити да изпрати към Лиман поне някакво подкрепление, учудват се в ISW.(УВести)