"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КРАЙ ХАРКИВ РУСКИТЕ ЗАГУБИ СА 50% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ И НАД 200 БРОЙКИ ВОЕННА ТЕХНИКА

Киев, 18 септември 2022.- Бягайки от украинското контранастъпление край Харкив, руснаците изгубиха 50% от личния си състав и над 200 бройки всякаква военна техника.

От Генералния щаб на украинската армия уточняват, че става дума за 11-я армейски корпус от Балтийския флот. Докато при 64-та отделна мотострелкова бригада (Източен военен окръг) загубите в личния състав стигат до 90% загинали, ранени, дезертирали. Най-вероятно тя ще бъда разформирована.

Същевременно, от американския Институт по изучаване на войната (ISW) твърдят, че украинските сили разширяват позициите си към изток от река Оскил и към север от река Сиверски Донец, което ще им позволи да обкръжат руските войски в района на Лиман. Ако градът падне, пред украинците се появява възможност за придвижване към Лисичанск и дори Северодонецк, уточняват от ISW.

Според анализаторите от института, около Лиман са съсредоточени резервисти и остатъци от разбитите в Харкивска област руски войски. Странно, че Москва дори не прави опити да изпрати към Лиман поне някакво подкрепление, учудват се в ISW.(УВести)