Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ИЗЮМ СА ИЗТЕЗАВАЛИ И УБИВАЛИ МИРНИ ГРАЖДАНИ И НАШИ ВОЙНИЦИ. БУЧА Е НАВСЯКЪДЕ

Киев, 17 септември 2022.- След Буча край Киев сега и в Изюм са открити гробища и масови гробове с убити мирни украинци и наши пленени войници.

Очевидно, това е практика на руската армия – да оставя след себе си подобни зверства, твърдят анализаторите от американския Институт по изучаване на войната (ISW). Когато украинската армия освободи Буча, ние мислехме, че това е аномалия, но се оказа, че по този начин руснаците действат навсякъде на окупираната от тях територия в Украйна, пише в доклада на Института.

Вчера официален Киев разпространи снимки за масови гробове в Изюм – град в Харкивска област, освободен преди една седмица. Според президента Володимир Зеленский, открити са над 400 тела със следи на изтезания.

А от Националната полиция на Украйна съобщиха, че са намерили 10 места за изтезания – в Купянск, Вовчанск, Балаклия. Едно такова място е било оборудвано в сградата на балаклийската полиция. Там жертвите са били изтезавани с електрически ток.

Председателят на Харкивската областна военна администрация Олег Синегуб заяви, че почти всички убити имат следи от мъчения и следи от насилствена смърт. Сред тях експертите откриват и деца. ″Привлекли сме над 200 следователи и експерти, – казва пан Олег. – Всички тела ще бъдат откопани и изпратени за съдебно-медицинска експертиза за установяване на точна причина на смъртта, след което жертвите ще бъдат погребани по надлежния начин″.

Разказа на Синегубов допълва Сергий Болвинов – началник на следственото управление на полиция в Харкивска област. Той сподели, че от една братска могила са извадили 17 наши войника. Някои от тях са били с въже на шията, други – с вързани отзад ръце, трети – с отрязани пръсти. ″Няма съмнение, че става дума за изтезаване на военнопленници″, – подчерта пан Сергий.

От 06 до 11 септември украинската армия предприе мощно настъпление в Харкивска област и освободи целия регион.(УВести)

Още по темата:

МЕЖДУНАРОДНИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД ДА ПОСЕТИ БУЧА – САМО ТАМ ИМА СТОТИЦИ УБИТИ МИРНИ ЖИТЕЛИ

ДЕЙСТВИЯТА НА РУСИЯ В УКРАЙНА ЩЕ СЕ КВАЛИФИЦИРАТ КАТО ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ