Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДЕПУТАТИ В САНКТ-ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА ИСКАТ ОСТАВКА НА ПУТИН И ГО ОБВИНЯВАТ В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА

Киев, 11 септември 2022.- Съветът на депутатите в Ломоносовския общински (муниципален) окръг в Москва призова руският президент Владимир Путин на подаде оставка.

Документът е публикуван на 8 септември на сайта на този окръг и все още се намира там (може да се види тук –  опубліковане ).

В него местните депутати пишат, че в страните, където властта се сменя редовно, хората живеят по-дълго и по-добре, отколкото в страните, чийто лидер го изнасят с краката напред. ″Имахме добри реформи през първия и частично през втория ви мандат, по след това всичко се обърка: БВП не се удвои, минималната заплата не стигна до заявените размери, масово ни напускат умни и работоспособни хора, няма и обещана стабилност″, четем в документа.

По-нататък депутатите отбелязват, обръщайки се към Владимир Путин, че неговите подчинени използват реторика, която е пронизана от нетърпимост и агресия, и страната се е върнала към епохата на ″студената война″. Отново от Русия се страхуват, ненавиждат я, ние отново плашим света с ядрено оръжие. ″Затова поради горепосоченото ви молим: освободете себе си от длъжността си, защото вашите възгледи, вашият модел на управление безнадеждно са остарели и пречат Русия и човешкия й потенциал да се развиват″.

На същия ден, 08 септември, депутатите от общинския окръг ″Смолни″ в Санкт-Петербург са заявили, че подготвят обръщение към Държавната дума с предложение руският президент Владимир Путин да бъде обвинен в държавна измяна поради развързаната от него война в Украйна.

Владимир Путин – бивш подполковник от КГБ, с благословията на Борис Елцин идва на власт през 2000 г. и вече 22 години еднолично управлява Русия. В неговия актив са войната в Грузия, Сирия и Украйна, газов шантаж на Европа и безпрецедентна конфронтация със Запада.(УВести)