Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РОСИ МИХОВА: СТРАДАНИЕТО, КАЗВАТ, ИЗВИСЯВАЛО ЧОВЕКА. Е, ВИЖТЕ НИ ТУК, КАКЪВ РЪСТ СМЕ ИЗВИСИЛИ

София, 05 септември 2022.- Казват, че страданието извисявало човека. Но бърз поглед в социалните мрежи тази сутрин показва точно обратното, пише във Фейсбук Роси Михова.

Роси Михова

Нас, специално, явно страданието и бедността не ни възвисяват. Напротив, те ни принизяват – правят ни озлобени, завистливи, отмъстителни, заядливи и ни отнасят поне на няколко преки от здравия разум.

Погледнете как след тези наводнения изведнъж виновни се оказаха украинските бежанци. За това, че са ни изхарчили паричките – паричките, които българското ФБ общество едвам ги откъсна от сърцето си.

Ами Путин, който ги подгони с ракетен обстрел тези бежанци насам? Той не е ли виновен?

Ами Борисов, който си отгледа котило от корумпирана, безхаберна общинска власт, която остави канализации, речни дъна и дерета, задръстени от боклуци? Не е ли виновен той също?

Ами ние, които с такъв мерак пак се каним да гласуваме за пишман патриоти, които ще ни управляват на “ура”, защото нас дипломи и образование не ни впечатляват? Ние не сме ли виновни за глупостта, която потопи толкова хора?

Ами вие, които се сърдите на ЕС, че не давал пари… Сетихте ли се, че ЕС не е чекмедже с кюлчета, а е портмонето на немския и още няколко чужбински пенсионера? И те не са виновни, че и това, което ни дават, ние сме го харизали на управници, които го мушат по джобовете си.

Страданието, казват, извисявало човека. Е, вижте ни тук, какъв ръст сме извисили. Вижте ни и след това погледнете и децата си. Ей така, за да видите, колко по-високи са от нас и как ги дърпаме с все сила надолу в калта.

Украинците рано или късно ще избягат от нас. Ние как ще избягаме от нас си, не знам. Аз поне мога да избягам от ФБ жабуняка.

Нашият коментар:

От почти 100 хил. украински граждани – бежанци, дошли в България, сега са останали само 24 хил.