Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА МОЖЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА ИЗБУТА РУСНАЦИТЕ ДО СИТУАЦИЯТА КЪМ 23 ФЕВРУАРИ

Киев, 27 август 2022.- Украинската армия е в състояние до края на годината да освободи страната си до ситуацията към 23 февруари.

Бен Ходжес

Така смята американският генерал Бен Ходжес. В интервю пред Deutsche Welle той подчерта, че, за да стане това, трябва да се изпълни едно условие – Киев да получи повече оръжие и боеприпаси. ″Украинците се оказаха невероятно смели, борбени, изобретателни, умни, новаторски, но имат нужда от далекобойна и точна артилерия, за да унищожават руската артилерия, логистика, да удрят по руски летища″, – сподели генералът.

Той отбеляза, че Западът даде немалко, но това е недостатъчно за постигане на решаващ ефект. Затова, според него, през август, т.е., един месец, фронтовата линия не се променя. Руснаците са стигнали кулминацията си, на повече те не са способни, те дори не могат да защитят своя тил. Но и украинците се нуждаят от допълнителна помощ, за да победят, смята Ходжес.

Продължителността на тази война зависи от това, дали ние ще успеем да направим всичко, което сме обещали, и ако го сторим, според мен, към края на годината Украйна може да стигне до ситуацията, която е била до деня на руското нахлуване.

Днес е 185-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 46500 (+250), ранени – почти 139500, самолети – 234, хеликоптери – 202, танкове – 1939, БМП – 4254, артилерийски системи – 1045, средства за ПВО – 148, системи за залпов огън – 274, автомобили – 3165, дронове – 836.(УВести)