Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГУР: РУСИЯ ИЗПОЛЗВА 55% ОТ РАКЕТИТЕ, КОИТО Е ИМАЛА ПРЕДИ ВОЙНАТА, НЕ МОЖЕ ДА ПАДНЕ ПОД 30%

Киев, 27 август 2022.- Русия вече използва 55% от ракетите, които е имала в началото на войната, твърдят от Главно управление ″Разузнаване″ на министерството на отбраната на Украйна.

Според представителя на ГУР Вадим Скибицкий, руснаците разполагат едва с 20% от ракетите ″Искандер″. Сложна е ситуацията и с ″Калибър″ – ефективна ракета, но количеството й е незначително. ″Затова те използват стари съветски Х-22 и преработени за наземно използване зенитни ракети за С-300, но и тези запаси приключват″, – смята пан Вадим.

Съветско-руска крилата ракета Х-22

Високоточните ракети при тях са на ръба. А по всички нормативни документи на руската армия, там трябва да има 30% резерв, а той, резерв, по някои видове ракети е на изчерпване, например, със същите ″Искандери″. Затова в момента руснаците активно използват своите ″катюши″  – системите за залпов огън ″Ураган″ и Смерч″ – с тях те стрелят на къси дистанции – до 70-80 км, максимум до 100 км, каза Скибицкий.

Сега за уж хиперзвуковите ракети ″Кинджал″. Те масово все още не се произвеждат, затова може да се говори за наличие на 30-40 бройки. Оръжието е ефективно, но то се използва единствено за демонстрация на силата – както за нас, така и за западните ни партньори, смята пан Вадим.(УВести)