Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В МОСКОВСКА И ЛЕНИНГРАДСКА ОБЛАСТИ СЕ ИЗВЪРШВА СКРИТА МОБИЛИЗАЦИЯ. ДАВАТ ДО 4 ХИЛ. ЕВРО

Киев, 27 август 2022.- В Московска и Ленинградска области се наблюдава скрита мобилизация, съобщава изданието ″Цензор.Нет″, което се позовава на Главно управление ″Разузнаване″ на министерството на отбраната на Украйна.

Твърди се, че мобилизационният потенциал на основните донори на тази война против Украйна – Бурятия, Тува, кавказки републики (Дегестан, Чечня, Ингушетия) и други депресивни региони, е изчерпан, което принуждава Кремъл да се насочи към т.н. централни области.

Тези руснаци са пленени през първия ден но войната – 24 февруари т.г.

В споменатите две области, освен друго, се провежда масирана рекламна кампания, като се използват основните ТВ, радио, Интернет и печатни медии. Предлага се срещу добро възнаграждение доброволци да сключват договори за срок от 3 до 12 месеца. Обещават се 240 хил. рубли месечно фронтови, което днес по изкуствено поддържания курс се равнява на 4 хил. евро (с тази пари могат да се купят 7500 бутилки водка 0,5 л) и 30-45 хил. рубли по време на обучение. Ограниченията практически няма – взимат всички желаещи, дори с категория ″В″ – ограничено годен.

След подписване на договора доброволец минава подготовка от 10 дни до един месец. Особено се търсят танкисти за Т-72Б3, уточняват от нашето военно разузнаване.

Към днешния ден загубите (груз ″200″) на руснаците, според украински данни, са 46,5 хил. души. Вчера са били убити 200, а предишния ден – 400 руски войници, ранените (с различна степен) са над 145 хил.

Очевидно, затова на 24 август президентът Владимир Путин е издал указ, с който числеността на руската армия трябва да се увеличи през следващата година до 2 млн. Преди войната тя е била 850 хил. Но, според експертите, Москва може да събере не повече от 1,5 млн. Твърди се, че по този начин Кремъл иска да избегне масова мобилизация, защото обявяването на такава ще означава пълен провал на т.н. специална операция в Украйна, която е трябвало да продължи не повече от няколко дни, и политическа смърт на Путин и неговия режим.(УВести)