Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА НЯМА НИЩО ОБЩО С АТЕНТАТА ПРОТИВ ДЪЩЕРЯТА НА ИМПЕРИАЛИСТА ДУГИН

Киев, 21 август 2022.- Украинската държава няма нищо общо с това, което е станало край Москва – атентат против Дария Дугина, в резултат на който тя е загинала, заяви Михайло Подоляк – съветник на президента на Украйна.

Дария Дугина

Снощи руските медии съобщиха за станалото с 30-годишната Дугина – джипът й се е взривил по време на движение. Жената е умряла на място. Твърди се, че заедно с нея е трябвало да пътува и баща й – руски националист и идеолог на ″русский мир″ (съвременен вариант на пролетарския интернационализъм) Александър Дугин. Доскоро той е бил много приближен към руския президент Владимир Путин и е подкрепял нахлуването на Русия в Украйна, както и е призовавал украинците да бъдат убивани.

″Ние не сме криминална държава, както Руската Федерация, а още повече не сме терористична държава″, – заяви Подоляк. А и Дугин не е ″клечка″ та против него да се организира чак атентат. Според пан Михайло, възможно е по този начин Москва иска да създаде в руското общество атмосферата, която да позволи Кремъл да обяви всеобща мобилизация, за да постигне напредък във войната в Украйна. Другата версия е, че в Московия различни политически групи се боричкат за преразпределение на вътрешното идеологическо пространство. Говори се, че напоследък достъпът на Дугин към президента Путин вече е бил практически невъзможен, т.е., вождът си е намерил други идеолози, които да обосновават неговите геостратегически и исторически виждания. Един от тях е Тимофей Сергейцев (вж. долу).

Дария Дугина, философ по образование, е споделяла националистическо-империалистически възгледи на баща си, работила е за руски пропагандистки издания, например, за ″Царьград″. Тя е и съавтор на ″Книгата Z″ за руското нахлуване в Украйна.(УВести)

Още по темата:

Седмица след руското нахлуване в Украйна руският политтехнолог Тимофей Сергейцев е написал статия, разпространена от държавната РИА ″Новости″, озаглавена ″Какво да направим с Украйна″. В нея, в частност, се обоснова сегашната война против Украйна и априори се отхвърля правото на украинците да имат своя държава: ″Украйна, ако съдим по историята, е невъзможна като национална държава… Украинизмът е изкуствената антируска конструкция, без собствено цивилизационно съдържание, подчиненият елемент на чужда и друга цивилизация… Денацификацията на Украйна води до нейната неизбежна деевропеизация… Историческият опит показва, че трагедията и драмата на военното време е от полза за народите, съблазнили се и подвели се да играят роля на враг на Русия″.

УКРАИНЦИТЕ СА ФЕЙК, СМЯТА БИВШИЯТ РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ