Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВАХТАНГ КИКАБИДЗЕ ДАРИ НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ МИКРОБУС И СУХА ХРАНА В НЕГО

Киев, 21 август 2022.- Легендарният грузински аткьор и певец Вахтанг Кикабидзе дари на 26-та артилерийска бригада във Въоръжените сили на Украйна микробус, пълен със суха храна.

Именитият артист няколко часа пя на концерта в гр.Батуми, за да събере средства за дарение на нашата армия. От “Грузия Online” съобщават, че МПС-то и храната вече пътуват за Украйна.

Вахтанг Кикабидзе във филма ″Мимино″

Пан Вахтант се кани в най-близко време да посети и нашата родина. ″Украинците са силен народ″, казва той. За него войната на руснаците в Украйна е геноцид. Той я осъди от самото начало. ″Това е страшно нещо! От градовете, в които съм пял или съм бил, нищо не е останало, всичко е сринато. Украинчета ги закарват в Русия, бомбардират родилни домове, детски градини – какво е това, ако не е геноцид?″ – риторически пита актьорът. Той сравнява Путин със Сталин, който ″навремето избил половината интелигенция″.(УВести)

Нашата справка:

Вахтанг Кикабидзе е на 84 г. Грузинец е. Известен е с ролите в такива филми, като ″Не тъгувай″ (1969), ″Мелодии от Верайския квартал″ (1973), ″Мимино″ (1977), ″Бъди здрав, скъпи″ (1981). Изпълнител е на редица популярни песни, като ″Чито-грито″, ″Мои года – мое богатство″ и др. Поради несъгласието си с политиката на Путин напуска Москва и в момента живее в Грузия.