Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКИТЕ УДАРИ ДЪЛБОКО ЗАД ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ СА ЧАСТ ОТ КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО

Киев, 20 август 2022.- Ударите на украинската армия дълбоко зад фронтовата линия, вероятно, са част от контранастъплението на украинците на юг, смята Джордж Бърос – анализатор от американския Институт по изучаване на войната (ISW).

Пред радио ″Свобода″ той сподели, че в района на Херсон и други южни градове руснаците имат добре укрепени позиции и за да ги избута директно от тях, украинската армия ще даде много жертви. Затова командването в Киев предпочита с точни ракетни и артилерийски удари по тила на врага да го лишава от необходимата инфраструктура (ж.п. пътища, мостове) и снабдяването и да освободи десния бряг на Днепър.

Ние не трябва да очакваме грандиозно, широкомащабно настъпление в Херсонска област, както по времето на Втората световна война, казва анализаторът. Украинското командване щади своите войници, за разлика от руското. Той дава пример със Змийския остров. След няколко точни удара руснаците са разбрали, че не могат да го запазят и са се махнали оттам. ″Същия подход наблюдаваме и в района на Херсон, частично – в Крим″, – споделя Бърос. Според него, тези прецизни удари ще продължат месец и половина – два, преди руснаците да бъдат достатъчно отслабени и деморализирани и в крайна сметка – разгромени.

През тази седмица руското командване не обяви за нито една превзета нова територия или населено място. ″Те нямат никакъв прогрес на бойно поле, имат загуби и не са в състояние да се придвижват напред″, – твърдят от министерството на отбраната на САЩ, цитирано от Цензор.Нет. Не само на юг, но и на изток украинската армия успешно отслабва руските войски.

Днес е 178-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 44900 (+200), ранени – почти 134700, самолети – 234, хеликоптери – 197, танкове – 1907, БМП – 4212, артилерийски системи – 1018, средства за ПВО – 141, системи за залпов огън – 266, автомобили – 3137, дронове – 803.(УВести)