Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЧЕРА НАШИТЕ УДАРИХА ЩАБА НА ″ВАГНЕР″, ИМА НАД 100 УБИТИ, НО ″ГОТВАЧЪТ″ КАТО ЧЕ ЛИ Е ЖИВ

Киев, 15 август 2022.- Шефът на частната военна компания “Вагнер” (сега – ″Лига″) Евгений Пригожин е оцелял при удара на украинската армия по щаба му в окупирания град Попасна в Луганска област.

Евгений Прихожин е посредата.

Днес руските медии разпространиха снимки как той оглежда руините на взривената сграда. Руснаците не съобщават колко са загиналите и ранените. В един от форумите на “Вагнер” се говори за 54 загинали.

“Украинските военни сили, вероятно, са унищожили над 100 вагнеровци с удара по Попасна,” заяви ръководителят на Луганската областна военно-гражданска администрация Сергий Гайдай.

Някои от тях може би вече не са живи…

За вчерашния успешен удар съобщиха украинските военни, а информацията бе потвърдена и в Тelegram-канала на руския блогър и “военен кореспондент” Юрий Котьонок, който пише, че това е станало вероятно с ракети HIMARS. “Нанесен е удар по частите на ЧВК “Вагнер” в Попасна. Източници от Донбас го потвърждават”, пише той.

Според украинската армия, при удара е бил убит и неофициалният собственник на “Вагнер” – петербургският бизнесмен Евгений Пригожин, който има фирма за кетъринг и поради това получи прозвището “Готвачът на Путин”.

По обекта, по който е стреляно, украинците са се ориентирали по кореспонденция на руския журналист Сергей Среда. На 9 август той като военен кореспондент е бил на посещение при частната армия, за което пусна публикация в Тelegram. Среда публикува и няколко фотографии от посещението си. На тях лицата на вагнеровци са с маски. За една от снимките се счита, че на нея журналистът се здрависва с Пригожин, който е облечен в камуфлажна униформа.

Вчера, малко след удара по щаба на “Вагнер”, военният кореспондент премахна своя пост, но следите от него са останали, отбелязва в.″Сега″.(УВести)