Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПИЯНИЯТ МЕДВЕДЕВ ЗАПЛАШИ, ЧЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА НАПАДНЕ КАЗАХСТАН И ГРУЗИЯ

Киев, 03 август 2022.- Бившият руски президент и сегашният заместник-председател на Съвета на сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че след ″като превземе Украйна″ Русия може да нападне Казахстан и Грузия. ″Защото границите на Русия никъде не свършват″, написа той.

Както и Владимир Путин, Медведев, за когото се говори, че се е пропил, също направи ″исторически екскурс″. Според него, до 1801 г. такава държава, като Грузия, не е имало и че тя се е появила в рамките на Руската империя. Затова Северна и Южна Осетия, както и територията на Грузия трябва да бъдат обединени само в състава на единна държава Русия.

Засега не е известна реакция на официален Тбилиси на пиянските ″размишления на историка″ Медведев

Докато депутатите от опозиционната партия в Казахстан ″Ак жол″ се обърнаха към външното си министерство с настоява официален Нурсултан остро да реагира. Нейният лидер Азат Перуашев нарече думите на Медведев ″словесна диария″ и ″мръсно и неуважително поведение″ и припомни на Кремъл, че Златната Орда, за чийто наследник се смята Казахстан, е помогнала на Москва да стане държава.(УВести)