Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ГАРИ КАСПАРОВ: ПУТИНСКИТЕ АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ В ЕВРОПА ПЛАШАТ С ДЕСНИ И ЛЕВИ ЕКСТРЕМИСТИ

Киев, 23 юли 2022.- Когато чувате думата ″но″, знайте, че говори за опасност, пише в блога си Гари Каспаров – руски дисидент, световен шампион по шахмат, който живее извън Русия.

Путинските агенти на влияние в Европа преминаха към нов наратив. Сега те казват: ″Да, ние сме за Украйна, да, Путин е извършил престъпление, да, всичко това е ужасно, НО… Украйна не може да спечели тази война!″

Тази теза усилено се придвижва от западните путинисти както граждански, така и военни. Според тях, Украйна, за съжаление, не може да победи, а ако войната продължи, в Европа ще настане икономическа криза, която, на свой ред, ще засили позициите на десни и леви екстремисти и нивото на демокрацията ще се окаже под голяма заплаха.

Днес този наратив е новата линия на идеологическото противостоене в Европа и частично – в САЩ. Путинската пропаганда се опитва по всякакъв начин да я наложи.

Путин, според мен, смята, че ще успее да постигне значителни успехи в източната част на Украйна, да си присвои и южната. Украйна, обаче, с помощта на западното оръжие има определени успехи, възпира руското настъпление, активно унищожава складове с гориво и оръжие на противника.

Предполагам, най-близките няколко седмици ще станат определящи. И когато планът на Путин рухне и Украйна започне постепенно да си възвръща териториите, това сериозно ще подкопае позициите на Путин. Затова Украйна трябва да покаже успех. Освобождението на Херсон е способно да стане този успех, като забие пирон в гроба на горния наратив, който путинската агентура се опитва да натрапи на Запада, прогнозира Гари Каспаров.(УВести)