Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УТРЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ II СРЕЩА НА ПЪРВИТЕ ДАМИ И ГОСПОДА, ИНИЦИИРАНА ОТ ОЛЕНА ЗЕЛЕНСКА

София, 22 юли 2022.- Утре в онлайн формат ще се проведе II среща на върха на първите дами и господа, съобщават от посолството на Украйна в България.

Централната тема на събитието ще бъде човекът и възстановяването на човешкия капитал – здраве, по-специално, ментално здраве, знания, способност за качествена работа и креативност на милиони украинци.

В тази връзка първата дама на Украйна Олена Зеленска сподели: ″На тази среща ще обсъдим какво следвоенно бъдеще на Украйна и света да очакваме. Как държавата да инвестира в хората, за да бъде даден тласък на развитието на страната. Мисля, че този разговор ще стане полезен за целия свят. Защото след 24 февруари не само Украйна, но и светът се промениха. Той вече няма да е същият. А опитът на Украйна в преодоляването на кризата, предизвикана от войната, трябва да помогне за борбата с подобни или други кризи, които, за съжаление, не намаляват в света″.

Срещата на върха на първите дами и господа е нов международен формат, създаден миналата година по инициатива на Олена Зеленска. Тогава това събитие обедини съпругите и съпрузите на лидерите на 12 държави по света за преодоляване на социалните предизвикателства, породени от пандемията COVID-19.(УВести)