Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СЛУХОВЕТЕ ЗА ″КОНТРАБАНДА НА ОРЪЖИЕ″ СЪВПАДАТ СЪС СПЕЦОПЕРАЦИЯ НА РУСИЯ ЗА ДИСКРЕДИТИРАНЕ НА УКРАЙНА

Киев, 22 юли 2022.- ″Чакаме Европол да предостави факти и доказателства, че ние уж търгуваме с оръжие на черен пазар″, – заяви Олексий Данилов – секретар на Съвета на националната сигурност и отбраната на Украйна. Максимално сме заинтересовани по най-бързия начин да разменим информация и мигновено да реагираме, допълни той.

Днес в западни, включително и в български, масмедии се появиха съобщения за ″контрабанда на оръжие″ от Украйна. Те се позовават на говорителя на Европол Япа Оп Ген Оорт, който бил заявил за ″фиксирани″ случаи на търговия на черен пазар с огнестрелно оръжие и стоки с военно предназначение. Той е бил казал, че ″от Украйна са излизали лица с огнестрелно оръжие″.

Тези публикации удивително съвпадат със широкомащабна специална операция на Москва с кодово название “MakZim” с цел страната ни да бъде дискредитирана и нашите западни съюзници да спрат да ни предоставят военна помощ.

Освен това, тази спецоперация на руските служби съвпада и с периода, когато на фронта се наблюдават качествени промени в полза на украинската армия именно в резултат на умело използване от нашите военнослужещи на западна оръжие.

Официален Киев и западните му съюзници водят стриктен контрол върху всичко, което Украйна получава за освобождаване на територията си от руските окупатори.(УВести)