Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНЦИТЕ УСПЕШНО СЕ ОТБРАНЯВАТ, HIMARS ПРОМЕНЯТ РАЗВИТИЕТО НА ВОЙНАТА

Киев, 16 юли 2022.- Британското разузнаване констатира, че настъпателният ″импулс″ на руската армия е намалял в резултат на успешни отбранителни действия на украинците.

Фронтовата линия е съкратена и е изправена, което позволява на Украйна да отбива всички руски атаки.

От Лондон твърдят, че руските настъпателни операции са ограничени по размаха и мащаба си, а бойните действие към запад от Лисичанск са концентрирани около гр.Сиверск и гр.Бахмут. И това е при положение, руснаците вече една седмица се намират по покрайнините на Сиверск.

Американските ракетни системи HIMARS съществено променят хода на войната, смятат в Пентагона. С тях украинците поразяват складове с боеприпаси, командни пунктове и центрове за управление на руската армия. Досега с HIMARS са унищожени над 30 логистични обекти на окупаторите, включително щаб на 106-а въздушно-десантна дивизия (има сведения, че от удара там са загинали или са били ранени четирима заместник-командири). Поради дефицит на боеприпаси руската артилерия вече стреля не толкова интензивно, както преди още две седмици – с хиляди снаряди на час.

Ракетна система за залпов огън HIMARS

HIMARS позволява с ракети да се унищожават цели на разстояние до 80 км. Украинската армия вече разполага с 12 такива системи. Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резник заяви, че очаква САЩ да дадат на Киев и такива ракети към HIMARS, които да стрелят на разстояние до 300 км. ″Но ние поехме задължение да не стреляме по обекти на територията на Руската Федерация″, – каза той, като се подразбира, че Крим, Донецк и Луганск не са територия на Русия.(УВести)