Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СНОЩИ И ТАЗИ СУТРИН РУСИЯ ОТНОВО УДАРИ С РАКЕТИ НЯКОЛКО ГРАДА В УКРАЙНА, ИМА ЖЕРТВИ

Киев, 16 юли 2022.- Снощи руснаците масирано са ударили по няколко града в Украйна – Днипро, Кременчук, Словянск, Бахмут, отделни населени места в Одеска и Киевска области. А днес са били атакувани градовете Никопол, Чугуив и Одеса. В морската ни столица ракета е улучила склад.

В Днипро, където е атакувано промишлено предприятие, трима души са загинали и 15 са ранени.

Нашите ПВО са свалили няколко крилати ракети, изстреляли или от района на Крим, или от Каспийско море. Военният експерт Олег Жданов твърди, че от всички пуснати вчера и днес руски ракети нашата ПВО свали 50%, което е добър показател.

От Силите на отбраната на Южна Украйна споделиха, че с тези ракетни удари по нашите тилови региони руснаците искат да сеят паника измежду цивилното население, да създават вътрешно напрежение в страната. Същевременно на фронта се наблюдава позиционно противодействие и тук-там украинските войски постигат определени успехи, особено в района на Херсон.

Украйна може да закупи шведски истребители ″Грипън″, а не американските F-16.

70% от ракетните удари на Русия се падат върху цивилни обекти. Според Олександър Мотузяник – говорител на министерството на отбраната на Украйна, съзнателният удар по Винниця в четвъртък, а преди това по Часов Яр, Запорижжя, Миколаив, е пореден акт на геноцид и Русия трябва да бъде призната за страна-агресор. ″За да спрем този терор, трябва да сваляме руски ракети, и за целта е необходимо да подсилим нашата ПВО със съвременни противоракетни и противовъздушни средства″, смята пан Олександър.

В едно интервю военният министър на Украйна заяви, че нашата летищна инфраструктура не е подготвена за F-16, затова Киев може да предпочете шведски истребители ″Грипън″.(УВести)

Още по въпроса:

ТАЗИ СУТРИН МИКОЛАИВ Е АТАКУВАН С 10 КРИЛАТИ РАКЕТИ

ДНЕШЕН РАКЕТЕН УДАР ПО ВИННИЦЯ: 20 ЖЕРТВИ, ЗАСЕГА. СРЕД ТЯХ – ТРИ ДЕЦА