Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЗЕЛЕНСКИЙ ЗАПОВЯДА ЮГ ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ

Киев, 11 юли 2022.- Президентът Володимир Зеленский заповяда армията да освободи крайбрежните райони в Южна Украйна. За целта Генералният щаб формира милионна групировка.

Олексий Резников

Това в интервю за ″The Times″ заяви Олексий Резников – украински военен министър. Тази групировка ще бъде въоръжена предимно със западно оръжие.

Според Резников, политически това е много важно за страната ни – деокупиране на Юг. Важно е и от икономическа гледна точка. Президентът като Върховен главнокомандващ заповяда и Генералният щаб разработи съответния план. ″Моята задача е да контактувам с моите колеги от страните-партньори и да искам определени видове оръжие″.

Вчера украинската армия освободи още едно населено място в Херсонска област. В самия гр.Херсон с точен артилерийски удар е ликвидиран склад с боеприпаси и много жива сила на противника. Родната артилерия улучи и склад и военно поделение в Мелитопол. Твърди се, че там има стотици загинали руснаци.

Преди два дни от украинското правителство се обърнаха към херсонците да напуснат града в най-скоро време или да си осигурят укритие със запаси от вода и храна, защото се очаква настъпление на украинската армия.(УВести)