Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСНАК Е ГЛОБЕН С 30 ХИЛ. РУБЛИ, ЧЕ Е ВЗЕЛ В КАВИЧКИ ДУМАТА ″СПЕЦОПЕРАЦИЯ″

Киев, 10 юли 2022.- Алексей Поднебесний – жител на руския Нижни Новгород (преди – Горки), е глобен за това, че в поста си в Интернет е взел в кавички думата ″спецоперация″. С това той е бил дискредитирал руската армия, съобщава изданието ″Медуза″.

В решението си местният съд отбеляза, че кавичките, с които е обградена думата спецоперация, безусловно говорят ″за ироничен, противоположен и пренебрежителен″ смисъл, който Поднебесний е вложил в съкратено обозначение в кавички на специална военна операция, която Русия провежда в Украйна.

Гражданинът е привлечен към административна отговорност и ще отнесе наказание във вид на глоба в размер на 30 хил. рубли.

″Медуза″ уточнява, какво именно е написал човекът. А той е написал, че средствата, които руското правителство харчи за един ден на ″спецоперацията″ в Украйна, ще стигнат всички сгради в родния му град да бъдат осигурени с топла вода.

Според руското законодателство, в Украйна Русия не води ″война″, а петия месец върви ″специална военна операция″ по ″демилитаризация и денацификация″ на украинците и в Украйна, която, подстрекавана от Запад, е искала да нападне Русия, руската армия поразява само и изключително ″военни обекти″, но не и жилищни комплекси и друга цивилна инфраструктура, както се вижда от снимката горе, не убива мирни жители, не насилва и не мародерства.(УВести)

Нашата справка:

От 01 юни т.г. минималната заплата в Русия е 15 хил. руб. С нея могат да се купят около 300 л бензин А-95.