Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСКАТА АРМИЯ СЕ СТЯГА ДА АТАКУВА БАХМУТ И СИВЕРСК, НО НЯМА ДА УСПЕЕ, СМЯТАТ В ISW

Киев, 06 юли 2022.- Руските войски се готвят към настъпление в посока гр.Бахмут и гр.Сиверск в Донбас, но след боеве за Лисичанск са изтощени и едва ли постигнат някакъв успех.

Така смятат военните експерти от Института за изучаване на войната (ISW). За руснаците много е важен пътят Лисичанск – Бахмут, но по горните причини постигането на тази цел е съмнително. Затова преди два дни руското командване реши да прехвърли в Донбас две бригади от границата с Финландия, които са били пратени там да плашат тази страна, подала заявка за членство в НАТО. Вероятно, руснаците ще се насочат и към Краматорск и Словянск.

Според Института, украинската армия все по-често атакува руската военна инфраструктура дълбоко в тила на врага с използване на американските системи за залпов огън HIMARS. Твърди се, че през последните два-три дни там са поразени над 20 склада с боеприпаси, включително в самия Донецк. Според военния експерт Олег Жданов, тази липса ще се усети веднага, след като руснаците изстрелят боеприпаси, назмиращите се по фронтовата линия. ″Просто няма да има нови доставки на снаряди″, – каза той.

Американска система за залпов огън HIMARS.

Днес е 133 ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити – 36500 (+150), ранени – над 109500, самолети – 217, хеликоптери – 187, танкове – 1600, БМП – 3789, артилерийски системи – 812, средства за ПВО – 107, системи за залпов огън – 247, автомобили – 2648, дронове – 664, кораби – 15.(УВести)