Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СЛЕД СЕВЕРОДОНЕЦК УКРАИНСКАТА АРМИЯ НАПУСНА И ЛИСИЧАНСК

Киев, 03 юли 2022.- Днес украинската армия напусна Лисичанск, Луганска област. Това съобщи генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна.

След тежки боеве бяхме принудени да отстъпим от заеманите позиции. В условията, когато противникът има многократно превъзходство в артилерия, авиация, реактивни системи за залпов огън, боеприпаси и личен състав, отбраната на града щеше да доведе до фатални последици. Затова, за да запазим живота на нашите защитници, решихме да се оттеглим, четем в съобщението на ГЩ на ВС на Украйна. ″За съжаление, за да постигнем успех, не е достатъчна нашата стоманена воля и патриотизъм, нужни са и материално-технически ресурси″, пише в съобщението.

След продължителна отбрана на Северодонецк украинската армия сега напуска и Лисичанск, който, според военните експерти, е бил по-добре укрепен и с по-добри условия за отбраната.

От политическа гледна точна загубата на Лисичанск е сериозно поражение на Украйна, но от военна – не е толкова, смята анализаторът о.з. полковник Олег Жданов. Борбата продължава. Очаква се към края на юли украинската армия да получи сериозна западна военна помощ, да стопи руското превъзходство и всичко да се реши през август.(УВести)

Още по темата:

УКРАИНСКАТА ВОЙСКА СЕ ОТТЕГЛИ ОТ ПОЧТИ РАЗРУШЕНИЯ СЕВЕРОДОНЕЦК. КАКВО СЛЕДВА?