Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ИГОР ЕЙДМАН: ПУТИН Е ИСКАЛ НАТО ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ 1997 Г., НО ПОЛУЧИ НОВО РАЗШИРЯВАНЕ И ТО С ДВЕ СТРАНИ

Киев, 03 юли 2022.- Каквото и да си говорим, Путин е истински гросмайстор в голямата политика – направо твори чудеса върху световната шахматна дъска. Например, получил е ново разширяване на НАТО, което е стигнало чак до руските граници на север. Вместо алиансът да се върне към позициите от 1997 г., както е искал Кремъл.

Швеция и Финландия с десетилетия (Швеция дори 200 г.) са се придържали към неутрален статут и не искали да влизат в никакви военни съюзи. От НАТО са били съгласни с тази позиция и при  ексцентричния Хрушчов, и при застойния Брежнев, и дори при кървавия Сталин. Но Путин е успял да надскочи всички свои предшественици. Той е постигнал невъзможното. Преметнал е всички. Развързал е война в самия център на Европа и до такава степен е изплашил скандинавите, че те направо са хукнали към НАТО.

Каквото и да декларира Путин, той все постига обратното. Борбата против разширяване на НАТО кара други страни в влизат в алианса. ″Борба за мир″ в Донбас води към широкомащабна война. ″Защита″ на жителите му има за резултат физическото им унищожаване. Обединяването на ″братски народи″ поражда кървава вражда между тях.

Интересно, кога руснаците от Ню-Васюки ще разберат, че този ″гросмайстор″ е загубил всички партии барабар с тяхното бъдеще, пише руският общественик Игор Ейдман.(УВести)