Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

С РАКЕТЕН УДАР ПО ОДЕСКА ОБЛАСТ РУСИЯ ОТМЪЩАВА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗМИЙСКИ ОСТРОВ

Киев, 01 юли 2022.- С днешния ракетен удар по Одеска област Русия отмъщава, че освободихме Змийския остров. Това заявиха от вътрешното министерство на Украйна.

Днес край град Билгород-Днистровски три руски ракети Х-22, изстреляни от стратегически бомбардировачи от Черно море, са улучили почивна станция и жилищен блок. В резултат 19 души са загинали, а над 30 са ранени.

″Тези действия ние квалифициране като нарушаване на законите и правилата на войната, – заяви Евген Енин – заместник-министър на МВР на Украйна. – Започнахме следствие и някой ден ще узнаем, кой е заповядал това нападение и кой го е изпълнил и те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност″.

Змийският остров преди войната.

Вчера, след няколко точни удари в продължение на четири дни по Змийския остров, остатъците от руския гарнизон, настанил се там преди два месеца, са напуснали острова. Според нашите специални служби, от него Русия е контролира Черно море в района на Одеса и със станция за радиоелектронно разузнаване е ″слушала″ всичко, което е ставало в региона.(УВести)

Почивната станция до…

… и после руския ракетен удар на 01 юли 2022.