Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАКЕТЕН УДАР ПО МОЛА В КРЕМЕНЧУГ: 18 ЗАГИНАЛИ, 59 РАНЕНИ И 40 ОБАЖДАНИЯ ЗА БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ

Киев, 28 юни 2022.- След вчерашния ракетен удар по мола ″Амстор″ в град Кременчуг (Полтавска област) има 18 загинали, 59 ранени и над 40 обаждания в полиция за безследно изчезнали. Предполага се, че в този търговски център по време да атаката е имало около 1000 души.

″Русия е страна-терорист″, – заяви украинският президент Володимир Зеленский. Страните от G-7 осъдиха този варварски акт. По този трагичен повод днес е насрочено заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Същевременно руската пропаганда разпространява версия, според която ударът е бил по местната рафинерия, а не по мола, центърът е разрушен от самите украинци и телата на загиналите са подхвърлени, като са използвани по-рано законсервирани трупове. Целта е била да се злепостави миролюбива Русия.

Вчера мирни жертви е имало и в град Лисичанск. Врагът е ударил със система за залпов огън ″Ураган″ по място, където хора от водовозката са взимали вода. В резултат осем души са загинали, а над 20 са ранени.

След като са разрушили и превзели Северодонецк, руснаците се насочват към съседния Лисичанск в Луганска област – голямо населено място. Руската войска продължава да се придвижва към административната граница на тази област, като прилага тактиката от Втората световна война – тактика на изпепелената земя.(УВести)