Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

СТРАШНА НОЩ В УКРАЙНА: РАКЕТНИ УДАРИ ОТВСЯКЪДЕ И ПО ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ!

Вчера украинските войски напуснаха Северодонецк в Донбас, но приближават Херсон на юг

Киев, 25 юни 2022.- Украйна преживя страшна нощ. Русия нанесе ракетни удари по цялата украинска територия от Черно море, от Беларус, от самата Русия. Въздушната тревога започна в 03:20 и продължи 6 часа.

В Житомирска област, по която са изстреляни 30 ракети, пострада военна инфраструктура, има и жертви.

В Чернигивска област ударът е нанесен по гр.Десна, където наблизо се намира военен полигон. За разрушения, убити или ранени не се съобщава.

В Киевска област ПВО свали ракета над Ирпин.

В гр.Днипро и в гр.Миколаив също е имало взривове от ракетни удари.

С ракети е стреляно и по Лвивска област, по Яворивски полигон, който се намира близо до полската граница. От четири ракети две са били свалени.

Украинските медии отбелязват, че такъв масиран ракетен удар не е имало от четири месеца, т.е., от 24 февруари, когато Русия на разсъмване нападна Украйна. Вероятно, по този начин Кремъл отбеляза 120 дни от ″специална военна операция″, която е трябвало да продължи не повече от три дни.

Военните анализатори казват, че това е своеобразен руски поздрав към НАТО, чиито членове се събират на 28-30 юни в Мадрид, за да преценят съвременни предизвикателства пред европейската и евроатлантическата сигурност и в тази връзка – да трансформират алианса. Предвижда се и приемане на нова стратегическа концепция. ″Вероятно и по този повод рашистите са обезумели и изстреляли по Украйна толкова ракети″, твърдят те.

Днес е 121-я ден от войната. Загубите на Московия са: убити – 34530, ранени – над 103590, самолети – 216, хеликоптери – 183, танкове – 1507, БМП – 3637, артилерийски системи – 759, средства за ПВО – 99, системи за залпов огън – 241 автомобили – 2553, дронове – 622, кораби – 14.

Вчера украинската армия отстъпи от гр.Северодонецк. Започна отбраната на гр.Лисичанск. А на южно направление с малки крачки, но уверено приближаваме Херсон.(УВести)