Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЛОНДОН ПРЕДЛОЖИ ЧЕТИРИ ТОЧКИ, КАК ОЩЕ ДА СЕ ПОМОГНЕ НА УКРАЙНА

Киев, 19 юни 2022.- Британският премиер Борис Джонсън, който в завчера посети Киев, чрез в.″Sunday Times″ изложи програмата си от четири точки, как още светът може да помогне на Украйна в съпротивата й против руската агресия.

Според него, тези четири точки, ако бъдат изпълнени, ще допринесат съществено Киев не само да устои, но и да поема инициативата в тази война.

Първо. Западът да предостави всичко необходимо – оръжие, боеприпаси, оборудване и обучение. Великобритания, например, планира в срок от 120 дни да обучи до 10 хил. украински военнослужещи.

Второ. Западът трябва да помогне Украйна да запази стабилност на държавни институции с финансова подкрепа, защото украинското правителство се грижи за социална инфраструктура, плаща заплати и пенсии, финансира възстановяване на разрушения жилищен фонд.

Трето. Западът да помогне Украйна по сушата да изнася продоволствие, преди всичко зърно, с цел да има валутни постъпление в украинската хазна.

Четвърто. Великобритания заедно със съюзниците си да разблокира – чрез предоставяне на Украйна на оръжие и дипломатически усилия при посредничество на ООН, – украински пристанища за износ на 25 млн. т пшеница и царевица, от които се нуждаят други страни, например, в Северна Африка, Близкия Изток, Азия. Защото те са заплашени от глад поради руска блокада на украинското черноморско крайбрежие.

Всички и всичко следва да се движи към единна цел. Ние трябва да подсилим нашите украински приятели, за да могат те да завършат тази война при условия, посочени от президента Зеленский. Именно това ще смятаме за успешен завършък на войната, написа Борис Джонсън.(УВести)

Киев, 17 юни 2022. Борис Джонсън изненадващо посети украинската столица след визитата на лидерите на Франция, Германия и Италия.