Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПЯМЕ УКРАЙНА ДОРИ В СВЕТА ДА ИМА УМОРА, ЗАЯВИ БОРИС ДЖОНСЪН

Киев, 18 юни 2022.- Великобритания ще подкрепя Украйна дори в дългосрочна перспектива светът да се умори от войната, заяви британският премиер Борис Джонсън.

Борис Джонсън

Вчера той изненадващо пристигна в Киев – ден след като нашата столица беше посетена от други трима големи – президент на Франция Емануел Макрон, премиер на Италия Марио Драги и канцлер на Германия Олаф Шолц.

Андрий Ермак – ръководител на администрацията на украинския президент, сподели, че по време на преговори стана дума за нови доставки на тежко оръжие и системи за ПВО, икономическа подкрепа, засилване на санкции против Русия, гаранции на нашата сигурност и как да се задейства механизъм за изземване на руски пари в чужбина за възстановяване на Украйна (а там има над $400 млрд.)

Освен това, Борис Джонсън предложи на Володимир Зеленский мащабна програма за подготовка на наши военни в учебни центрове на Великобритания.

Пан Борис също така заяви, че всякакви преговори с Русия са възможни само след като руснаците ще бъдат изгонени от украинската територия.

Борис Джонсън и Володимир Зеленский

Експертите отбелязват, че, преди Украйна да влезе в НАТО, поне шест държави – Великобритания, Полша, Украйна, Латвия Литва и Естония, да създават военно-политически съюз с много сериозни ангажимента за взаимна сигурност. Допуска се, че към този алианс може да се присъедини и Румъния. Твърди се, че Вашингтон активно подкрепя тази коалиция на източно-европейски страни начело с Лондон.(УВести)

Нашият коментар:

По случай пристигане на Борис Джонсън украинската армия в района на окупирания остров Змийски, по неофициални данни, с две британски брегови ракети ″Харпун″ потопи руския буксир с жива сила, боеприпаси, храна и… противовъздушна система ″Тор″.

Борис Джонсън и Володимир Зеленский са в храма София Киевска