Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ – ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ, НЯКОГА БИЛ ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ, СЕ ЗАЯДЕ С МАКРОН, ШОЛЦ И ДРАГИ

Киев, 16 юни 2022.- Бившият руски президент, замествал на този пост титуляра Путин, а в момента втори човек в Съвета за сигурност на Русия, който след смъртта на Владимир Жириновский озвучава съкровените мисли на националния вожд, се заяде с лидерите на три големи европейски държави – Франция, Германия и Италия.

Та в поста си в Твитър това лице, Дмитрий Медведев, с прякор Димон, любител са водка и сельодка, но хич не носещ алкохол, висок само 163 см, написа следното: ″Обичат пък европейските ценители на жаби, наденици и макарони да посещават Киев. Но полза – нула. Отново ще обещават влизане в ЕС, стари гаубици, ще пийнат по една горилка и с влак, както преди сто години, обратно вкъщи. И всичко е наред. Само че това никак не доближава Украйна към мира. А часовникът тика…″

Днес Емануел Макрон, Олаф Шолц и Марио Драги са на посещение в Киев. Преди да се срещнат с президента Володимир Зеленский те са посетили Ирпин и са видели разрушенията, причинени от руските варвари.

Днес е 113 ден от началото на руско-украинската война. Загубите на Московия са: убити – 32950, ранени – 98850, самолети – 213, хеликоптери – 179, танкове – 1449, БМП – 3545, артилерийски системи – 729, средства за ПВО – 97, системи за залпов огън – 233, автомобили – 2494, дронове – 591.(УВести)

Нашият коментар:

Медведев е прав в едно: часовникът тика, по-точно, направо бият камбаните. За него. За оня. За целия т.н. руски елит, двадесет години манипулиращ руснаците със ″западна заплаха″, ″бандеровци″ и ″цветни революции″, съживил в московците най-дивото, което е останало от Златната орда и Иванушка Грозни IV.