Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАИНСКИЯТ ПОСЛАНИК УВАЖИ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ ПО СЛУЧАЙ 5-ТА МУ ГОДИШНИНА

София, 15 юни 2022.- Украинският посланик Виталий Москаленко благодари на Атлантическия съвет в България за покана да присъства на 5-годишнината му от създаването.

В словото си нашият амбасадор подчерта:

″Атлантическия съвет в България помага да намерим отговори на най-актуалните въпроси на съвременността. Той изцяло подкрепи Украйна, която се брани от руското нахлуване. Московската армия унищожава абсолютно всичко и се държи варварски. В Кремъл не вярват, че международната общност може да ги изправени пред международен съд. Там имат чувство за безнаказаност и с ядрено оръжие рекетират европейски столици. Русия блокира нашите пристанища и дестабилизира глобалния пазар. Това е заплаха за стотици милиона хора по света. Очевидно е, че тази война не е за завземане само на Украйна. Затова е важно страната ни да не остане насаме с Москва.

България оказва ни голяма помощ и ви призовавам да не спирате, защото не се вижда желание на руската страна да отстъпи. Благодарни сме за подкрепата на България тук да бъде ремонтирано наше оръжие. Искрено се надяваме Украйна да получи тежко въоръжение и ракетни доставки, тъй като от това зависи дали Европа ще остане свободна. Ако Путин не бъде спрян, следващите му цели ще са страните в обединена Европа.

Очакваме Европейският съюз да вземе решение за приемане на Украйна, защото заедно можем да направим Източна Европа по-обединена. Бъдете здрави! Пожелавам ви огромни успехи!″

Украинският посланик участва в дебатите, организирани от Атлантическия съвет в България, по повод прекратяването на руските зависимости в у нас.(УВести)

Нашата справка:

Атлантическия съвет в България е организация с идеална цел. Тя се бори за демокрация, свобода и справедливо общество. Членовете й са убедени в необходимостта от реални, непосредствени и организирани действия на гражданското общество за защита на евроатлантическия избор на страната. Атлантическият съвет в България осъществява дейността си в обществена полза за развитие и утвърждаване на евроатлантическите ценности в българското общество. Девизът му е ″За силна България в силен алианс″. Съпредседателите на съвета са доц. д-р Момчил Дойчев и Димитрин Вичев.