Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕВЕЦЪТ ВИКТОР БРОНЮК ПРИЗОВА РУСКОЕЗИЧНИТЕ ДА ПРЕМИНАТ НА УКРАИНСКИ ЕЗИК

Киев, 10 юни 2022.- Украинският певец, фронтмен на групата ″ТIК″ Виктор Бронюк, който сега е войник от териториалната отбрана, призовава тези украинци, които разговарят в Украйна на руски език, най-сетне да преминат или да научат украински език. В противен случай след години нашите деца отново с автомат в ръцете си ще се бранят от ″руските освободители″ и ″руския свят″.

Виктор Бронюк

В Instagram той още написа: ″Ако не бяхте носители на руски език, те нямаше да дойдат при нас. Как по-ясно да ви го кажа?″

Обаче, според него, нашите рускоезични търсят хиляди причини, за да се оправдават. Дори папагалите научават човешки език, мечките карат велосипеди, а те, рускоезичните, просто не искат и никога не са си поставяли за цел да научат украински.

″Но ако сега не намерим решение, не затворим веднъж завинаги темата за ″руски свят″, след години ще страдат децата ни″, – смята пан Виктор.

Помнете това, скъпи рускоезични украинци, и по-скоро преминавайте на украински! Вярвам във вас! И съм сигурен: при желание ще го направите, заключва певецът.(УВести)